ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Κύπρος είναι μια σύγχρονη χώρα που έχει στρατηγική γεωγραφική θέση. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, παρέχοντας έτσι απαράμιλλη πρόσβαση και ταξιδιωτικές ευκαιρίες. Με τις άριστες συνδέσεις πτήσεων και τα πρώτα αεροδρόμια του, το νησί βρίσκεται σε τέλεια θέση για εργασία και ταξίδια μέσα και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Κύπρος έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ποικιλία πολιτισμών, όμορφες παραλίες με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης στην Ευρώπη, καθαρό αέρα, υπέροχο μεσογειακό κλίμα και κοσμοπολίτικες πόλεις με πληθώρα ανέσεων. Το νησί προσφέρει ένα χαμηλό κόστος αλλά υψηλό βιοτικό επίπεδο και είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός όλο το χρόνο για τους Ευρωπαίους που αναζητούν παραθαλάσσια ή γκολφ διακοπές.

Η Κύπρος διαθέτει μια σύγχρονη, ελεύθερη αγορά, οικονομία βασισμένη στις υπηρεσίες και είναι ένας ευνοημένος επιχειρηματικός προορισμός λόγω της ισχυρής δέσμης επιχειρηματικών και φορολογικών πλεονεκτημάτων. Επιπλέον, το νησί είναι πολύ ασφαλές και σταθερό καθιστώντας το ιδανικό μέρος για οικογένειες και φοιτητές. Η Κύπρος ανακάμπτει γρήγορα από τις πρόσφατες οικονομικές αναταραχές χάρη σε σημαντικές δραστηριότητες στον τομέα της ναυτιλίας, του τουρισμού, των οικονομικών και των νομικών υπηρεσιών. Η Κύπρος είναι ένας αναδυόμενος περιφερειακός ενεργειακός κόμβος, καθώς από την ανακάλυψη τεράστιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική ζώνη της, το νησί γνώρισε μεγάλη αύξηση των ξένων επενδύσεων και ανάπτυξης. Επιπλέον, τα πρόσφατα δρομολογημένα προγράμματα κατοίκησης και ιθαγένειας της Κύπρου αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή, δημιουργώντας ισχυρή ζήτηση στον τομέα των ακινήτων. Η Κύπρος απολαμβάνει παγκόσμιων ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και ισχυρών επενδύσεων, εμπορίου, εργασίας, επιχειρηματικής και οικονομικής ελευθερίας.

Πλήρες μέλος της ΕΕ από το 2004

Εξαιρετική βρετανική εκπαίδευση

Όμορφο τοπίο & πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας

Η στρατηγική θέση επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία

Εξαιρετικό κλίμα όλο το χρόνο

Προηγμένη υποδομή

Κανένας φόρος κληρονομίας

Εξαιρετικό σύστημα φροντίδας υγείας

Σχετικά χαμηλό κόστος & υψηλό βιοτικό επίπεδο

Αγγλικά ευρέως ομιλούμενα

Πολύ καθαρό αέρα & καθαρότερα νερά κολύμβησης στην Ευρώπη!

Αποτελεσματικό και διαφανές βρετανικό νομικό σύστημα

Η Κύπρος επιτρέπει τη διπλή υπηκοότητα

Ευρώ νόμισμα

Κάποιος μπορεί εύκολα να εντοπίσει πολλούς θετικούς παράγοντες για την υποστήριξη της επένδυσης στην Κύπρο. Ο καιρός είναι όμορφος, με πολλή ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Το κόστος ζωής είναι σχετικά χαμηλό, όπως και ο φορολογικός συντελεστής σε σύγκριση με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Αν και η ελληνική είναι η επίσημη γλώσσα, η αγγλική είναι η ευρέως διαδεδομένη στην Κύπρο. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί και φιλόξενοι και η ζωή χαλαρώνει και χαλαρώνει. Για τους περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα ή να ζήσουν εδώ, οι οικονομικές και νομικές πτυχές του κυπριακού δικαίου είναι παρόμοιες με εκείνες του Ηνωμένου Βασιλείου.Η Κύπρος διαθέτει μια σύγχρονη, ελεύθερη αγορά, οικονομία βασισμένη στις υπηρεσίες και είναι ένας ευνοημένος επιχειρηματικός προορισμός λόγω της ισχυρής δέσμης επιχειρηματικών και φορολογικών πλεονεκτημάτων. Επιπλέον, το νησί είναι πολύ ασφαλές και σταθερό καθιστώντας το ιδανικό μέρος για οικογένειες και φοιτητές. Η Κύπρος ανακάμπτει γρήγορα από τις πρόσφατες οικονομικές αναταραχές χάρη σε σημαντικές δραστηριότητες στον τομέα της ναυτιλίας, του τουρισμού, των οικονομικών και των νομικών υπηρεσιών. Η Κύπρος είναι ένας αναδυόμενος περιφερειακός ενεργειακός κόμβος, καθώς από την ανακάλυψη τεράστιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική ζώνη της, το νησί γνώρισε μεγάλη αύξηση των ξένων επενδύσεων και ανάπτυξης. Επιπλέον, τα πρόσφατα δρομολογημένα προγράμματα κατοίκησης και ιθαγένειας της Κύπρου αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή, δημιουργώντας ισχυρή ζήτηση στον τομέα των ακινήτων. Η Κύπρος απολαμβάνει παγκόσμιων ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και ισχυρών επενδύσεων, εμπορίου, εργασίας, επιχειρηματικής και οικονομικής ελευθερίας.

Η Κύπρος έγινε μέλος της ΕΕ στις 01.04.2004

Σύγχρονος τραπεζικός τομέας με εγκαταστάσεις δανεισμού ακινήτων

Ιδιοκτησία ιδιοκτησίας με πλήρη ιδιοκτησία

Νομικό σύστημα βασισμένο στο αγγλικό κοινό δίκαιο

Υιοθέτησε το ευρώ το 2008

Χαμηλές τιμές σε σύγκριση με άλλους κοινούς προορισμούς για τον ήλιο

Το χαμηλό κόστος ζωής και τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας (δείκτης Mercer)

Η χαμηλή φορολογία, μία από τις χαμηλότερες στην ΕΕ (από τον δείκτη Forbes)

Μεγάλη υποδομή ανάπτυξης - γήπεδα γκολφ και μαρίνες παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO