ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ τα ΗΑΕ

Τα ΗΑΕ είναι μια μικρή χώρα στη Μέση Ανατολή, η οποία εκτείνεται σε 83.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η σύντμηση «ΗΑΕ» σημαίνει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο όρος «Εμιράτο» αναφέρεται σε ένα πριγκιπάτο. Προέρχεται από τον όρο Εμίρ και αναφέρεται συγκεκριμένα στις βασιλείες που κυβερνούνται από έναν δυναστικό ισλαμικό μονάρχη. Υπάρχουν επτά εμιράτες στα ΗΑΕ - Αμπού Ντάμπι (το οποίο χρησιμεύει ως πρωτεύουσα), Ajman, Ντουμπάι, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah και Umm al-Quwain. Κάθε εμιράτο έχει τον δικό του μονάρχη, αλλά το Αμπού Ντάμπι χρησιμεύει ως πρωτεύουσα και ο Εμίρ του Αμπού Ντάμπι υπηρετεί ως Πρόεδρος των ΗΑΕ.

Η σημαία των ΗΑΕ αποτελείται από μια κόκκινη κάθετη λωρίδα και τρεις οριζόντιες ρίγες σε πράσινο, λευκό και μαύρο. Αυτά τα χρώματα είναι παραδοσιακά τα πανραβικά χρώματα. Επιπλέον, το μαύρο αντιπροσωπεύει την ήττα των εχθρών, το λευκό για την ειρήνη και την ηρεμία, το πράσινο για ελπίδα και ανάπτυξη και το κόκκινο για δύναμη και θάρρος.

Η συνολική έκταση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι 83.600 km²

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνορεύουν με το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και το Ομάν

Τα ΗΑΕ είναι μια ενεργά ηγετική χώρα στον τομέα των καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως. Οι τεράστιες προσπάθειές του κορυφώθηκαν επιλέγοντας το Αμπού Ντάμπι για να φιλοξενήσει την έδρα της Διεθνούς Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας (Irena)

Τα ΗΑΕ παράγουν 2,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα και έχουν το έβδομο μεγαλύτερο απόθεμα πετρελαίου στον κόσμο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ιδρύθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου 1971

Τα ΗΑΕ είναι ένα ομοσπονδιακό κράτος αποτελούμενο από επτά εμιράτες: το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Sharjah, το Ajman, το Ras Al Khaimah, το Umm Al Quwain και το Fujairah, ενώ το Αμπού Ντάμπι είναι η πρωτεύουσα

Το μόνιμο σύνταγμα, το οποίο εγκρίθηκε το 1995, αποσαφηνίζει τους βασικούς κανόνες της πολιτικής και συνταγματικής οργάνωσης του κράτους και των συνιστωσών και των στόχων της Ένωσης

Το σύνταγμα καθορίζει πέντε ομοσπονδιακές αρχές, δηλαδή: το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Συμβούλιο, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο, το Υπουργικό Συμβούλιο, το Ομοσπονδιακό Εθνικό Συμβούλιο και την Ομοσπονδιακή Δικαστική Αρχή

Το Ντουμπάι είναι ένας τόπος όπου γεννιούνται ευκαιρίες και αγκαλιάζονται νέες ιδέες, ένας τόπος που στοχεύει στην επίτευξη του οράματός του να συνεχίσει να δημιουργεί μια σίγουρη και ασφαλή κοινωνία και να οικοδομήσει μια αειφόρο, ανοικτή και παγκόσμια ανταγωνιστική οικονομία. Το Ντουμπάι είναι μια από τις πιο ανοικτές και προοδευτικές κοινότητες στην περιοχή του Κόλπου, με ανθρώπους από πάνω από 200 εθνικότητες που ζουν και εργάζονται στο εμιράτο. Το εμιράτο είναι μία από τις ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου και δεσμεύεται να διατηρήσει την κοινωνική αρμονία και την εσωτερική ασφάλεια.Ακολουθώντας το Ντουμπάι εδώ και δεκαετίες, η βαθιά ριζωμένη Αρα Ναϊάν Αραβική καταγωγή πηγαίνει πίσω στην αρχική φυλή Al Bu Falah της περιοχής. Η φημισμένη σοφία και η δύναμη του Al Bu Falah κέρδισαν στη φυλή την ηγεσία και την αφοσίωση των αραβικών φυλών στις περιοχές του Αμπού Ντάμπι, συμπεριλαμβανομένου του Al Dhafra και του Al Ain, από τα μέσα του 16ου αιώνα. Η προεξοχή του Al Nahyan στη φυλή είχε τις ρίζες της στις ιστορικές και πολιτιστικές της σχέσεις με τον λαό της περιοχής.